Следвайте ни

Изхвърлен стар диван едва не обърна товарен влак край Розино

viber icon

Изхвърлен стар диван едва не обърна товарен влак на подбалканската жп линия край Розино, катастрофата се размина на косъм, но десетки роми от Божията църква в селото още тръпнат от страх от внезапното спиране на влака.

Необичайната случка станала във вторник около 20.00 часа. Бях в църквата, която е близо до мястото, където спря товарния влак, разказа пред кореспондента на „Марица“ Румен Караджов, пастор в селото. Чу се страшен тътен и ужасяващо скърцане на спирачки. Всичко се разтресе като при земетресение. Моментално изхвърчахме навън и хукнахме към жп прелеза, където влакът успя да спре, разказа Караджов.

Той разговарял и с машиниста, който също бил стресиран от случая.

Диванът бил изхвърлен близо до жп линията на около 200-300 метра от жп прелеза, край който спрял влакът. Но локомотивът го „захапал и го  изхвърлил  с трясък. Парчета от разбитата мебел паднали върху релсите пред локомотива. Машинистът направил всичко възможно да спре незабавно машината и незабавно се обадил на тел. 112 за инцидента.

Според Румен Караджов още същата вечер младежи преместели парчетата от дивана на безопасно място далече от жп линията.

В Розино мълвата за дивана, който спря товарния влак продължава да обикаля селото. Мнозина твърдят, че освен диван, на релсите имало и други отпадъци, които били поставени там от група млади роми от селото.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?