3906

Ива Вълчева подписа договори с МРРБ за водоснабдяването на Кръстевич

Кметът на община Хисаря Ива Вълчева подписа днес рамкови споразумения с Министерство на регионалното развитие и благоустройство за водоснабдяването на Кръстевич - селото, което години наред страда от липса питейна вода през летните месеци. За двата обекта, които ще решат проблема с водоснабдяването на селото община Хисаря е спечелила финансиране в рамките на инвестиционната програма на правителството. 

          Проектите са насочени към разрешаване на основен проблем за жителите на с. Кръстевич - водоснабдяването. Общата сума за двата проекта, които ще изпълняваме е на обща стойност над 5 600 000 лева и са изграждане на нов сондажен кладенец и възстановяване на питейния водопровод, както и подмяна на водопроводните клонове. Това е и шанс за развитието на  село Кръстевич, заяви Ива Вълчева.

И двата проекта трябва да бъдат готови в края на 2026 година, а процедурите по тяхното осъществяване са в ход в момента, коментира кметът на общината. Според нея дейностите, които ще се изпълняват с финансиране от Инвестиционната програма за общински проекти, ще подобрят условията за живот на хората и ще помогнат за привличането на повече инвеститори.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?