46
Следвайте ни

In memoriam: Карлово се раздели със забележителен свой съгражданин

viber icon

Карлово днес се раздели със свой забележителен съграждани. Близки, приятели, партньори, познати  - стотици хора, изпратиха в последния му път Христо Тахчиев. Той почина внезапно на 64 години.

Христо Тахчиев бе известен компютърен специалист, с когото си партнираха институции  и бизнес офиси в региона. Той бе запален планинар, заместник-председател на туристическо дружество „Васил Левски“. За него планината бе любимо място, но и кауза. Тахчиев бе в основата на инициатива за възстановяване и запазване на карловските хижи и организатор на поредица от благотворителни инициативи, посветени на тях.

Без него не можеше да се проведе значима инициатива на Ротари клуб, голям бе приносът му за възстановяване и поддържане на паметта за братята Евлоги и Христо Георгиеви, за  изграждане на паметника им в Карлово, както и за учредяване на националната и карловската награда на тяхно име.

Той бе спортист, запален по фотографията, собственик на първия информационен сайт за новини от Карлово и Розовата долина. Бе човек с огромна култура и с богата душа.

Изключителен човек – добър и верен приятел, благороден, всеотдаен, лъчезарен – такъв е бил винаги той за приятелите и за хората, с които общуваше и работеше.

„Когато, рано тази сутрин, чух тази вест се вцепених. Не можех да повярвам, че Христо повече няма да го видя никога и няма да чуя негово "альо" по телефона. Той е един от малкото добри и почтени хора, които познавам. Жалко, много жалко. Няма как да бъде забравен“, това е един от огромния брой коментари за него във Фейсбук, написан от карловката Катя Мачева.

"Отиде си без да ни кажеш „Сбогом“, без да кажеш „Сбогом“ на планината, която толкова много обичаше. Винаги ще бъдеш с нас, Тахо, винаги в сърцата и  планинските пътеки. Почивай в мир!“, бе сбогуването на приятеля му Николай Калеев с Христо Тахчиев във ФБ.

Да кажат последно „Сбогом“ на своя скъп приятел и да изкажат съболезнования на съпругата и близките му дойдоха стотици хора.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Галина Симеонова

Галина Симеонова

12.10.2021 | 22:08

Христо, беше прекрасен човек и приятел! Ще ни липсва много! Тъжно, много тъжно! Мир на душата му!

Отговори
2 0
Христо Джаков

Христо Джаков

12.10.2021 | 20:38

Бог да го прости

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?