49

Има ли риск от наводнение? Тежка техника влезе в реките в Богдан и Каравелово

Верижни трактор и камиони влязоха преди минути в реките на карловските села Богдан и Каравелово. От днес започва повторно  продълбочаване на речните корита, затрупани отново от земна маса, свлечена от последните дъждове.  От 2.60 м дълбочината на речните корита в селата вече е около 60 см.  При силен дъжд водата ще тръгне отново към къщите.

Дейността е организирана от община Карлово заради опасност от ново наводнение. Вчера кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение в Богдан и Каравелово.

Експерти на община Карлово постоянно следят нивото на реките, от две седмици наносите стават все повече, заяви кметът на Карлово. До 2 декември от речните корита в Каравелово, Богдан и Слатина бяла изнесени над 3 милиона кубически метра наноси. Но още толкова стоят в Средна гора край реките и дъждовете ги свличат надолу по течението, допълни Кабаиванов.

Но той категорично заяви, че към момента няма непосредствена опасност от ново наводнение на къщите и имотите на хората.

Въпреки това и тази нощ хората от Богдан и Каравелово прекараха тревожна нощ, в страх реките да не прелеят и нова вълна да залее домовете им.  Доскоро заедно с доброволците чистихме дворовете, улиците и потопените ни къщи, сега тръгнем реката да не придойде отново, заявиха хора от Каравелово.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ььььь

ььььь

27.01.2023 | 09:38

За украйнските бежанци се дава и мило и драго . А за нашите бедни хора в Карловско по 300.00 лв. !!!!!!!!!!!!!!!??????????????? Нямам нищо против за помощи на пострадали,но ,но,но......КОЙ.КОЙ е повече пострадал тези с Тойотите или тези с магарешките каручки на село

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?