2374

Идва съборът "Да стоплим сърцата с вино и любов" на Манастирска поляна край Сопот

Задава се съборът „Да стоплим сърцата с вино и любов“, най-чаканият празник в Подбалкана, на който искрите на виното и на сърцата се събират в едно заедно с хиляди хора. Събитието е на Манастирска поляна. Тази година то ще е на 25 февруари, събота. Празникът се организира от община Сопот и е традиционен. На него се награждават отличилите се в няколко конкурса, посветени на виното и любовта.

От 8 февруари започват да се събират мострите за конкурса за най-добро домашно вино. Надпреварата ще бъде за бяло и червено от реколта 2022. Бутилките с образците трябва да са стъклени и прозрачни от 0.500 л и да се представят в стая №20 на в сградата на Данъчната служба. Срокът е до 20 февруари.

Поетите и изкушените от словото, възпяващи любовта  и виното,  също имат шанс за изява и награда. Организаторите посочват, че творбите за конкурса, поставени в голям плик, заедно с малък запечатан плик с името на автора, трябва да се изпращат на адрес гр. Сопот – 4330, община Сопот, ул. „Иван Вазов“ №57, втори етаж – Център за работа с деца, стая №20 от 08.02.2023 г. до 20.02.2023 г. включително.

Комисия от литератори ще оцени и класира постъпилите творби.

Много атрактивен е конкурсът „Вазов мустак“. С приза ще бъде удостоен достоен мъж с добре поддържано украшение.

От основаването на събора „Да стоплим сърцата с вино и любов“ насам община Сопот винаги поощрява и  двойките, сключили граждански брак през 2022 г. Тази година за най-влюбените сърца, свързали се за цял живот също има награда.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Калчо

Калчо

03.02.2023 | 10:10

Наближават избори !Всичко за победата !

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?