49

И общинските съветници в Сопот искат присъствени заседания

Общинските съветници от групата  “Бъдеще за община Сопот” поискаха заседанията на местния парламент да бъдат присъствени. Те заявиха това в декларация, която разпространиха до медиите и в социалните мрежи. Според тях това ще подобри работата между администрацията и Общинския съвет.

“Смятаме, че Общинският съвет може и трябва да работи по-ефективно и усърдно, да подобри вътрешните дискусии, комуникацията с гражданите и да предприема реално действия и решения. Наблюдаваме пропуски и допускане на процедурни грешки, които волно или неволно ощетяват общината или забавят взимането на добри решения”, посочват общинските съветници.

Преди броени дни от администрацията в Сопот съобщиха, че местният парламент е оставил размера на местните данъци и такси за 2022 г. на нивото от предходните години, което е довело до дефицит в бюджета от близо два милиона лева. Като една от причините за това решение бе посочен отказът на председателя на ОбС Нели Пенева да свиква присъствени заседания, а това не дава възможност да ефективна дискусия и ползотворни решения.

Преди това  кметът на община Сопот Деян Дойнов също призова Общинския съвет към ефективна работа през 2022 година. Той изрази и надежда за провеждане на присъствени заседания, за да се подобри дейността на местната власт и връзката с гражданите.

Декларацията е подписана от общинските съветници Фратьо Куртев, Анелия Бочева, Георги Алексиев и Младен Димитров от групата „Бъдеще за община Сопот“ в Сопотския парламент.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?