Следвайте ни

И Каравелово без вода, в селото пишат колективна жалба и стягат протест

viber icon

Каравелово остана без капка питейна вода в летния зной, вече близо седмица, от 28 юли, над 2500 жители изнемогват без живителната течност. Причината е голяма двойна  авария на напорния водопровод, който е на 59-годишна възраст.  Жителите на селото обаче решиха, че повече няма да търпят това, което се случва всяка година при жега около 40 градуса. Те пуснаха подписка, в която заявяват, че не искат обяснения за причините, нито обещания, а искат вода, защото са изрядни платци на водоснабдителното дружество и на българската държава като данъкоплатци.

Колективната жалбата „Няма вода“ ще бъде изпратена до министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, до изпълнителния директор на България ВиК Холдинг Илиян Илиев, до управителя на ВиК – Пловдив ЕООД Спартак Николов. „С настоящата колективна жалба, ви сигнализираме за дългогодишен проблем с водоснабдяването, състоянието на водопреносната мрежа и качеството на питейната вода в Каравелово. Този проблем в последните месеци ескалира, а в последните дни, от 28.07.2021г., питейна вода няма. Вода няма, тогава, когато температурите достигат 40 и над 40 градуса“ се казва в жалбата. 

 „Ние жителите на с. Каравелово, искаме едно простичко нещо – да имаме постоянен достъп до качествена питейна вода в домовете си. И когато този достъп зависи от волята и организацията на хора, той се превръща в наше основно право. Наше право е да ни се осигури достъп до качествена питейна вода, а Ваше задължение е да го реализирате“, настояват каравеловци.

Жителите на селото искат спешни и адекватни мерки и действия за незабавно и трайно възстановяване на водоподаването в  Каравелово, както и за поемане на отговорност от лицата, които са имали задължения за грижи, но не са положили такива и се е стигнало до този изключително сериозен проблем, да няма вода в най-горещите дни от годината.

 „Ние жителите на  Каравелово сме готови да предприемем последващи ефективни действия, в случай, че незабавно не предприемете осигуряване на постоянен достъп до качествена питейна вода до домовете на жителите на с. Каравелово, подновяване на цялата водопреносна мрежа в селото, поемане на отговорност и отстраняване от служба на лицата, отговорни за постоянните аварии на водопреносната мрежа, заради които няма вода в селото, осигуряване на общодостъпна информация за жителите на с. Каравелово, във връзка с предприетите от вас действия по горните три искания“, категорични са каравеловци.

 

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ВИК МИК ПИК

ВИК МИК ПИК

01.08.2021 | 15:28

Спартак Николов си гледа имотите ,не водопроводите.....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?