Следвайте ни

Художничка събра артисти на фестивал в Дъбене

viber icon

Карловското село Дъбене събира творци в международен Арт камп, проявата стартира днес и ще продължи до  6 септември. Идеята е на художничката Пенка Минчева, която през пролетта провокира артистичното мислене на младите хора от няколко села в общините Карлово и Калояново с инициативата си за Творческа работилница "Мобилно ателие". Тогава тя бе подкрепена от Национален фонд "Култура", а интересът на децата към този начин на изява на духа и стремежът на инициаторката на проявата към мащабност по естествен начин роди идеята тези мобилни ателиета да прераснат в събитие от международен характер, наречено “Арт камп Дъбене”.

Междувременно Пенка Минчева откри подходящите хора,  за да претвори идеята си в реалност. Благодарение на гостоприемството на кмета на Дъбене Николай Ковачев, както и на други приятели на изкуството от региона, новото събитие за изкуство, музика, пърформанс и експерименти вече е факт, а творческа работилница „Мобилно ателие“ разширява периферията на своите дейности и се превръща в платформа за художествени изяви от разнообразен характер с тенденцията това събитие да се превърне в ежегоден форум на изкуствата.

Пилотното издание на артистичната проява се провежда на стадиона в Дъбене, където в рамките на една седмица ще бъде изграден Арт Камп с мобилни ателиета и временно настаняване.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?