Следвайте ни

Хубавата Елена от Кричим е Царица на розите в Карлово СНИМКИ

viber icon

Девойка от Кричим грабна короната на Царицата на розите на най-бляскавия конкурс в Розовата долина. Фаворитката е  Елена Данова. За първи в историята на конкурса титлата на най-красивото момиче, което ще представи Карлово на Празника на розите печели участничка от друг регион. 20-годишната Елена е студентка в Софийския  университет „Св. Климент Охридски“. Тя спечели короната в надпревара с още 8 красиви и талантливи девойки.

Втората подгласничка също не е от Розовата долина. Тя Мария Чолакова от Хисаря.

Карлово и Розовата долина достойно защити Мария Копчева, която бе избрана от журито за първа подгласничка. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена също на Марияна Копчева

 Kметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на новата Царица на розите един от символите на града – златна роза. 

Конкурсът тази година бе организиран по нетрадиционен начин. Представянето на участничките се проведе в три модула, които се излъчиха на етапи в електронното пространство. Претендентките се представиха с народни носии и с официални - бизнес тоалети, в първи и втори модул, а в третия - бяха интервюирани от актьора Веселин Плачков. Награждаването се проведе в залата на Обредния дом, където девойките дефилираха с официални тоалети на модна къща „Бандерол“ пред eдинайсетчленно жури, с председател Красимир Манолов – главен мениджър на ОФК “Левски Карлово“. Царица на розата Карлово 2019/2020 Яна Цветкова предаде символа на своята власт на Елена Данова, която благослови земята и хората от Долината на розата.

Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, която й връчи Боряна Кралева – прокурист на „Българска роза” АД. Красива рокля за новоизбраната царица ще подари модна къща „Нимана“. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка връчи Валентин Сотиров – представител на футболен клуб „Левски Карлово“ – ветерани. Наградата от 500 лева на Асоциация на цариците на розата бе осигурена от фирма „Мишел Интернационал“. Магазини „Ti amo fashion“ избраха рекламно лице и предоставиха ваучер на стойност 200 лв. „Шато Копса“ предостави на избрана от тях претендентка ваучер за четиристепенна гурме вечеря и дегустация на собствено производство бутиково вино.

Водещ на награждаването бе популярният актьор, изиграл редица неповторими роли в българските кино и театър - Веселин Плачков, а в програмата взеха участие музикална формация „КарлоВойс“ и балетно студио - театър „Grand Fuette“.

Община Карлово благодари на спомоществователите, без които конкурса не би бил възможен: „Българска роза“ АД, Вазовски машиностроителни заводи – Сопот, Българо-китайска фондация за култура, Общински футболен клуб „Васил Левски“ – ветерани, фирма „Мишел Интернационал“, модна къща „Бандерол“, модна къща „Нимана“ и Ti amo Fashion, ресторант чардак и двор „Едно време“, дневен бар „Опиум“, ресторант „Карлово“, винарски комплекс „Шато Копса"

Снимки: Мария Сюпюрдекова

 

 

 

 

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

15.05.2021 | 00:54

И от мен има едно честито,но ми се струва,че не е много редно на този типичен за този район празник,да допускат да се явяват момичета,които сигурно не могат да различават маслодайна роза от обикновена.Нерде Карлово,нерде Кричим.Така се ощетяват местните момичета,които живеят точно сред маслодайните рози.Не е много честно.

Отговори
6 1
Неутрален

Неутрален

15.05.2021 | 01:02

Да, има нещо вярно, но всичко зависи от условията на конкурса. Щом се допускат за участие и момичета от други краища, значи няма защо да се сърдите!

Отговори
4 0
Детска градина "Незабравка" Кричим

Детска градина "Незабравка" Кричим

14.05.2021 | 23:40

Честито, Ели! Да си жива и здрава, радваме се заедно с теб! Беше хубаво малко дете, а сега - прекрасна госпожица!

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?