Следвайте ни

Хотелите в Хисаря пусти, къщите за гости в Калофер на изчакване

viber icon

Хотелите в Хисаря най-вероятно ще останат празни на Нова година. Още от началото на декември хората, направили резервации през август и септември, са започнали да ги отменят заради новите драконовски мерки срещу пандемията. Един от най-големите хотели в момента има сигурни само две стаи, научи „Марица“.

Причината за отмяната на заявките е забраната да работят ресторантните. Посетителите могат да си поръчват храна по утвърденото меню, но тя ще се сервира по стаите. Залите, в които протичат тържествата, ще останат под ключ.

Все още не е ясно как ще празнуват посетителите на къщите за гости в Калофер. Там също има заявки още от лятото. Хората са в изчакване какво ще се случи след 21 декември и дали ще има отмяна на мерките да се събират на едно място не повече от 15 човека. Ако дойдат две семейства с общо 16 човека, какво ще се случи, пита един от собствениците на къщи за гости в Калофер.

Собствениците имат готовност да отворят къщите си, обикновено посетителите си приготвят сами храната в механите или дават предварително заявка за новогодишното меню. Но всички са на изчакване, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

В Подбалкана от Клисура до Калофер и до Хисаря няма да се провеждат коледни и новогодишни тържества. В СПА столицата на Балканите има решение на Общинския съвет за забрана на такива прояви във всяко населено място.

Администрацията на община Сопот също има решение да не провеждат масови провяви по случай Коледа и Нова година. В Града на Вазов грейнаха две елхи - една на площад „Иван Вазов“ и още една в новия парк „Сарая“. Гражданите на Сопот обаче ще им се радват, без около тях да се събират на празник.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Някой знае ли

Някой знае ли

12.12.2020 | 21:05

В хотел "Хисар" колко хиляди лева струва новогодишната оферта? (Три нощувки, пълен пансион, 4-членно семейство)

Отговори
5 1
Олеле

Олеле

14.12.2020 | 08:12

Освен хотел Хисар има още много места. Като искаш да се натресеш там, никой не ти пречи.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?