Следвайте ни

Херо Мустафа на празника на Сопот: Символът на вашия град е Иван Вазов

viber icon

Нейно превъзходителство посланикът на САЩ в България Херо Мустафа бе гост на тържеството по случай годишнината от обявяването на Сопот за самостоятелна община. Тя пристигна малко преди 10:30 в града на Вазов и бе посрещната от кмета на Сопот Деян Дойнов.

Заедно с него, зам.-кметът на Сопот Николай Новаков, бригаден ген. Деян Дешков и народният представител Велизар Шаламанов, те се отправиха към централната част на градския площад, където с тържествен ритуал бяха издигнати знамената на България, Сопот и на ЕС.

В тържествения ритуал по издигане на знамената участие взеха военнослужещи от трети механизиран батальон и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

“Днес честваме демокрацията и свободата. Празнуваме свободната воля на хората, които се възползват от правото си и чрез референдуми могат да решават важни въпроси за своя град, подчерта в словото си пред сопотненци кметът Деян Дойнов. Той акцентира върху това, че хората да истинските управници.

Днес Сопот е това, което вие чертаете, добави Дойнов. Кметът припомни събитията от онзи 7 февруари, когато гражданите на Сопот се възползват от правото си и дават гласа си за възстановяването на автономията на общината. “Демокрацията не е процедура, а инструмент в ръцете на хората”, посочи кметът.

Той допълни, че тази година България многократно се явява на избори, но това е лош показател, който може да се разглежда като тревожен, защото не спасява демокрацията, а напротив задълбочава кризата.

“За мен е голяма чест да бъда с вас в Сопот. Честит празник!”, каза нейно превъзходителство посланикът на САЩ в България Херо Мустафа. “Това е първото ми посещение в Сопот, но аз съм запозната с града. И разбира се със символа на града ви великия писател и поет Иван Вазов. Както каза и кметът, вие сте исторически и културен център. Аз също знам, че и Левски често е идвал в Сопот. Вие сте в центъра и на Розовата долина, което е още един символ на този прекрасен край, отбеляза Мустафа.

Празникът продължи с изпълненията на Сияна Каканашева на песните “Де е България” и “Една българска роза”, които истински развълнуваха гостите.

След тържествената част официалните лица посетиха къща-музей “Иван Вазов”, след което имаха кратък разговор.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Признание

Признание

06.09.2021 | 02:19

На в навечерието на този празник искаме да видим Нейно Превъзходителство г-жа Митрофанова!!! по заслуги не тая шашавата.....

Отговори
2 1
Тази да си гледа работата...

Тази да си гледа работата...

06.09.2021 | 02:15

Направо си е циганка нейно превъзходителство..Как един път не се облече като дипломат? Не е необходимо да ми се подмята на всеки национален празник като у дома си.... Тяхната любов я видя за пореден път целия свят в Афганистан....лицемерие и разруха след тях...потоп от кръв и насилие.... Също я видяхме на ученшето в цеха да олио....,при сваления български пилот и при невъзвожността да се стреля по градоносните облаци...... Всичко е любов по американски!!! МАРИЦА НЕ ТРИЙ КОМЕНТАРА!!!

Отговори
4 1
как'Сиика

как'Сиика

06.09.2021 | 00:47

Хубав тоалет. Хубава жена е Нейно Превъзходителство.

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?