71

„Хеброс бус“ спря рейсовете от Карлово до Калофер и Сушица

Калофер и карловският квартал Сушица останаха без автобусна връзка с общинския център Карлово. Рейсовете бяха преустановени от вчера, 12 декември, съобщиха от Община Карлово след направена проверка. Причината за това е че фирмата „Хеброс бус“, която ги изпълнява, не спазва договора си с Общината. 

„Хеброс бус“ е единственият превозвач, участвал в обществената поръчка за възлагане на курсовете по тези направления. От една година фирмата допуска много нарушения при изпълнението на договора си, но за момента няма друга алтернатива.

След проведен разговор на ръководството на Община Карлово с управителя на дружеството за изясняване на проблема, стана ясно че във фирмата има недостиг на шофьори. Управителят на „Хеброс бус“ е поел ангажимент да пренасочи водачи от други линии, които да обслужват обществения превоз. 

Ръководството на Община Карлово продължава да води разговори с всички транспортни фирми в общината, за да осигури алтернативни варианти за превоз по линиите Карлово – Калофер и Карлово – Сушица, съобщиха от пресцентъра.

Проблемът с обществения транспорт е национален, а не локален и се задълбочава в цялата страна. Решаването му изисква законодателни промени, твърдят специалисти по транспорт, припомнят от администрацията. 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Здрава ръка

Здрава ръка

13.12.2023 | 17:38

За тези толупи, измамници! Целият градски и извънградски транспорт е в ръцете на ШЕПА ИЗМАМНИЦИ!!! ТОВА НЕ Е ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, А К О Ч И Н А! Дано най-после някой проумее и спре да им налива пари! Да не говорим, че ВСИЧКИ са за ЗАТВОРА!!!

Отговори
9 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?