Следвайте ни

Готвят спешни ремонти в Калофер

Най-наложителни са кърпежите на четири улици и ремонт на подпорните стени на Тунджа

Временният кмет на Калофер Анна Ганевска започна благоустройствени дейности в града.  Те обхващат както градския център, така и ремонт на някои съоръжения в околностите на Калофер, предпазващи града от наводнения.

Ганевска  застана временно начело на Калофер за пореден път, досега тя  е управлявала града по време на избирателни кампании за избор на местна власт, когато съответният титуляр се кандидатира за нов мандат. Сега Анна Ганевска  държи  кормилото на градското управление  в продължение на няколко месеца. В помощ на кметството за благоустройствените дейности бе изпратен строителният техник Георги Писанов.

Част от най-важните проблеми на Калофер бяха обсъдени със служители в кметството и местни жители по време на приемна на кмета на общината Емил Кабаиванов в града на Ботев. 

Нов облик придобива теренът, на който се един път седмично се организира  пазар в Калофер. Там скоростно бе изградена обществена тоалетна, в следващите седмици на тържището ще бъдат монтирани нови  сергии за продавачите на плодове и зеленчуци.

Завършен бе и ремонт на отводнителен  канал в подножието на Стара планина, който над десет години  бе затлачен и не работеше. Съоръжението е изградено през 80-те години, за да приема водите от Балкана. Кметството организира неговия ремонт и сега опасността  част от  града да се залива от свободно течащите при проливни дъждове  води по склоновете на планината са значително намалени.

Предстои изкърпване на улиците в Калофер, съобщиха от общинската администрация в Карлово. Вече е възложено на кметството да опише местата по улиците „Димитър Паничков“, „Старчовец“ и още две улици в Калофер, по които е наложително да се правят кърпежи на дупки.  

До началото на есента се очаква да бъдат решени още два важни проблема в Калофер - почистване на коритото на река Тунджа и подготовка за ремонт на подпорни стени на реката. За  първата дейност кметството  трябва да сключи договор с  фирма от града, която да премахне дърветата и храстите в коритото на реката в градската зона, като добитият материал остане за ползване от пенсионерския клуб.  Кметството ще трябва да направи и количествено-стойностна сметка за ремонт на подпорните стени на Тунжда и да я представи пред общината, за да се търси финансиране на  проекта.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?