Следвайте ни

Спешна помощ и МБАЛ-Карлово се споразумяха за дежурен приемен кабинет

viber icon

Готово  е споразумението между ЦСМП и общинската болница в Карлово за функционирането на дежурния приемен кабинет. То е съгласувано и ще бъде подписано и от Регионалната колегия  на Българския лекарски съюз. Това съобщиха от Медицинския щаб към областната администрация в Пловдив.

Областният управител  Дани Каназирева коментира, че споразумението  е изцяло в полза на пациентите от региона. Според директора на ЦСМП д-р Иван Стойнов кабинетът, ще се ползва на функционален принцип от двете здравни структури.

„Лекарите от болницата ще извършват консултации и ще поемат пациентите до изясняване на състоянието им и евентуално хоспитализиране в местните отделения. По-сериозните случаи ще  бъдат транспортирани до Пловдив, обясни д-р Стойнов.

Както „Марица“ съобщи на 8 май всички лекари в МБАЛ-Карлово подадоха оставки срещу  създаването на дежурен приемен кабинет, заради по-голямото натоварване, което те трябва да понесат при обслужването му. Седмица по-късно  да съдейства за решаването на проблема в полза на граждани на среща с медиците и с местната власт в Карлово дойде Дани Каназирева. Тогава тя заяви, че до десет дни ще има споразумение за създаване на дежурен приемен кабинет.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?