1553
Следвайте ни

Горска среща: Бял лопатар носи щастие в Карловско

viber icon

Невероятна среща  изненада днес Райна Пръмова от Войнягово. По обяд на на път за  гробището на селото тя попаднала на рядък горски обитател - красив бял лопатар. "Гледката беше невероятна! Не всеки ден може да се види бял елен лопатар, макар и с един рог", сподели очарована от гледката жена. "Ако го видите, на добро е!", смята Райна.

Войнягово е в полите на много красиви хълмове на Средна гора, вероятността там да има сърни е голяма, смятат местните хора. Лопатарите в България обаче обитават свободно само района на язовир Студен кладенец край Кърджали. Този екземпляр най-вероятно е напуснал някое лично стопанство, твърдят специалисти.

Това не е първият бял обитател на Средна гора в този район. Точно преди две години бял елен буквално омагьоса хората от селата Богдан, Московец и Анево. Тогава стотици жители на тези населени места отидоха край Московец с надеждата да го видят и да си пожелаят нещо, за което мечтаят, а белият елен да им донесе късмет желанието да се сбъдне.

"Не  наранявайте белия лопатар", призова Райна Пръмова в профила си със ФБ, след като публикува снимка на невероятния красавец.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

гфгфддф43

гфгфддф43

05.01.2022 | 10:01

"Не наранявайте белия лопатар", призова Райна Пръмова...За съжаление такава мутация, подлежи на отстрел.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?