Следвайте ни

Гори ферма за овце във Войнягово, пламъците погълнаха фуража на животните

viber icon

Ферма за овце гори  от днес преди обед във Войнягово. Пожарът избухна тази сутрин около 10.00 часа. Сигналът е бил подаден минути след като огънят тръгнал от искрата към складирания фураж.

Около 9.30-10.00 часа Нено Минковски и баща му били в битовия кът пред своя обор в стопанския двор на Войнягово и си приготвяли  храна на газов котлон. Бутилката обаче гръмнала и по чудо не пострадал някой от мъжете. Огънят  веднага обхванал помещението, складираните бали сено и слама, покрива на обора. Изгорял и зърнения фураж, приготвен за овцете. 

Животните на фермерите оцелели, по това време били на паша далече от стопанството.

Пламъците бяха страшни, виждаха се от селото, разказа пред „Марица“ кметът на Войнягово Тодор Танковски. Той се притекъл на помощ, дошли и още 20-тина човека да помагат в гасенето. Две пожарни обливали близо два часа горящия обор. Но от него останали само стените. Освен битовия кът и храната за овцете, изгорели и апаратите в модерното доилно отделение.

Загубите за хората са големи, смята кметът на селото. Той уточни, че пожарните на РС ПБЗН са още на място и продължават да гасят.

Снимката е илюстративна

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?