49

Година след потопа в карловските села - виновен няма 

Все още се търси виновникът за потопа в карловските села миналата година. Действията пи разследването продължават, като се чакат резултати от назначени експертизи. 

На запитване на "Марица" от Районната прокуратура отговориха, че наблюдават досъдебно производство за престъпление по чл. 335 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 2 септември 2022 г в района на с. Богдан, и впоследствие в с. Каравелово, е било причинено наводнение по непредпазливост, вследствие скъсване на диги по поречието на река Стряма, образуване на високи приливни вълни, като с това е бил изложен на опасност живота на жителите на селата и са последвали значителни вреди.

По досъдебното производство са извършени разпити на множество свидетели, получен е окончателен вариант на заключение на назначена съдебно-техническа експертиза от екип вещи лица. Назначена е геолого – географско техническа експертиза, чието заключение към настоящия момент не е изготвено.

Предстои след изготвяне на заключението по експертизата наблюдаващият прокурор да анализира приложените материали и да се произнесе", сочи отговорът на Районната прокуратура до медията ни.

Цяла България стана съпричастна към бедствието в Карловско. Дни наред полицаи, пожарникари, военни и доброволци бяха на терен, за да спасяват животи и да разчистват. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българският Съд

Българският Съд

05.09.2023 | 13:27

Няма и да има. В българия всички са невинни!

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?