71

Главчев в Клисура днес: Почита със слово Априлци

Министър-председателят на Република България Димитър Главчев ще бъде в Клисура на 30 април по повод отбелязването на 148 години Априлска епопея. Той ще приеме почетния строй и ще произнесе официално слово на тържествения митинг-заря в Града на Боримечката.

По време на посещението на премиера, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще го запознае с искането за осигуряване на необходимото финансиране за пълното възстановяване на  инфраструктурата в населените места, пострадали от наводнението на 2 септември 2022 година.

“Ако нужното финансиране не бъде осигурено, започнатите строителни дейности ще трябва да бъдат спрени. Това ще доведе до ескалация на социалното напрежение в община Карлово, тъй като хората разчитат на помощта на държавата за преодоляване на последствията от бедствието. Спирането на строителните работи ще има крайно негативни последици както за самите обекти, които ще останат незавършени, така и за общественото мнение – в общината, областта и цялата страна.“, коментира кметът на Карлово. Д-р Кабаиванов допълни, че ще настоява пред премиера Главчев за насрочване на спешна среща, на която в присъствието на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в качеството му на председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, да ги запознае с подробна информация и тримата да обсъдят осигуряването на необходимите 52 639 155 лв. за пълното възстановяване на разрушената от наводнението техническа инфраструктура.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?