Следвайте ни

Ген. Шивиков напусна групата на ВМРО-БДН в Карловския парламент

viber icon

Генералът от запаса Димитър Шивиков напусна групата на ВМРО – БНД в Карловския общински съвет. Той направи това в официално заявление, което бе прочетено на заседанието днес, на което  не присъстваше.

В заявлението си ген. Шивиков съобщи, че напуска групата по собствена воля, а също и че не желае да посочва мотиви за решението си. Тъй като не посочва и дали желае да се присъедени към друга група общински съветници, той най-вероятно ще остане независим.

Ген. Димитър Шивиков бе кандидат за кмет на община Карлово в последните местни избори през октомври 2019 година, издигнат от ВМРО-БНД. Той стигна до балотаж с Емил Кабаиванов, но загуби битката. Това бе вторият опит на известния генерал да застане начело на най-голямата община в региона. Първият път бе през 2015 година, когато  също се състезава с Кабаиванов.

В последните местни избори  ген. Шивиков бе  водач на листата  на ВМРО-БНД за кандидати за общински съветници. Той бе избран  и стана член на местния парламент, но днес заяви писмено, че напуска своята група.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Карловец

Карловец

28.05.2020 | 22:47

Генералът беше локомотивът на саламените патрЕоти в Карлово на местните избори 2019. Иначе те са по-малко от пръстите на Трипръст ленивец и са от същото зоосемейство. Авторитета на Шивиков вкара в ЕП шурето на каракачанов слабаков. Ако се направи ревизия на преференциите от Евровота ще се размирише до Брюксел. Та чичо добре е човек да бъде информиран вместо напарфюмиран.

Отговори
1 0
Чичо

Чичо

28.05.2020 | 15:05

Другаря Шивиков ако е честен и доблестен трябва да напусне и общиндкия съвет . Използва да влезе и хоп не ви искам повече . Постъпката му не е на генерсл . Няма доблеста на войн независимо от създалото се положение . Нети ли отърва взимаш си торбичката и бегом от там .

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?