Следвайте ни

Гайдари свириха на калоферския кмет по случай рождения му ден

Румен Стоянов получи и картина със своя лик и надпис "Съ нами богъ"

viber icon

Гайдари свириха на портата на кмета на Калофер Румен Стоянов по случай неговия рожден ден. Те го изненадаха вечерта, малко преди да започне семейното тържество. Поздравиха го с любими калоферски мелодии, а домакинът ги почерпи както подобава – с хубави мезета и червено вино. Часове по-рано обаче той получи друг ценен подарък – картина от Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България. Връчи му я колежката от родопското село Момчиловци Сийка Суркова в присъствието на още техни колеги. Както Румен Стоянов, така и Суркова бяха в народни носии от своя регион. Срещата стана в посолството на Иран, където бяха поканени по случай началото на новата иранска година.

За втора поредна година кметът на Калофер Румен Стоянов отпразнува славен рожден ден в условията на пандемия. Известен в цяла България с гостоприемството си, този път той прие стотиците поздравления по телефона и във ФБ и се почувства така, сякаш празнува рождените си дни преди 2020 г., когато нямаше ковид-19 и ограничителни мерки. Толкова много обаждания и пожелания, че на моменти  ми се завиваше свят от вълнение и се просълзявах от радост, сподели пред „Марица“ кметът на Калофер. 

Румен Стоянов навърши 56 години на 18 март. Денят му обаче натоварен – като председател на Сдружението на кметовете на кметства в България той от сутринта бе София и заедно със свои колеги от страната участва в няколко срещи.

През това време приятели и колеги от населените места в Подбалкана чакаха ред да улучат  телефонната линия свободна  и да изрекат лично пожеланията си здраве. По-нетърпеливите, които рожденикът не можа да преброи колко са, се разписаха в социалната мрежа.  

Освен че е дългогодишен кмет на Калофер, Румен Стоянов е председател на сдружение на животновъдите и сред тях има приятели от Видин до Странджа и Родопите, и от Силистра до Петрич. До 2019-та те бяха редовни гости на рождения му ден.  Този път обаче пандемията ги спря, но пък го поздравиха от дистанция. Като председател на туристическото дружество „Хайдут“ в Калофер Стоянов получи десетки обаждания и от известни туристически деятели в страната.

Както се полага в такъв ден тържество все пак имаше – Румен  Стоянов събра част от голямото си семейство в дома си в Калофер. Макар и в тесен кръг веселбата и почерпките продължиха до сутринта. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?