Следвайте ни

Фондация подари по-хубави домове на 5 семейства

viber icon

Доброволци от България и Македония само за седмица преобразиха живота на пет семейства с деца от Велинградския район – три в общинския център и два в Драгиново. 90 младежи, организирани от Фондация АДРА, оказали неоценима помощ на бедни хора, някои от които буквално не са имали покрив, други пък не са се радвали на елементарни удобства, необходими за отглеждане на подрастващи. Акцията в стила на „Бригада „Нов дом“ направила напълно безплатно спешни и големи ремонти, каквито обитателите на петте къщи не биха могли да си позволят със скромните си доходи, разказа Кремена Стойкова, служителка на Центъра за социално включване и развитие.

В телефонен разговор от фондацията поискали да им бъдат посочени 10 домакинства, от които да бъдат избрани пет и в домовете им да бъдат ремонтирани и обзаведени детски стаи. При последвалия оглед на място обаче благодетелите се убедили, че семействата имат много по-тежки проблеми. На една от къщите е монтиран покрив, какъвто нямала, до друга е изградена рампа за инвалидна количка, до трета – стълбище. Всички подпомогнати са самотни майки или бащи, някои от малчуганите са отглеждани от баби и дядовци. В някои от къщите доскоро нямало дори надеждни ВиК и електроинсталации, нито баня с тоалетна.

Всички семейства са безкрайно благодарни за оказаната подкрепа, коментира Кремена Стойкова. За тях това е много голям жест, какъвто не са и очаквали някой да им поднесе!

Служителката разказва, че фондацията отдавна помага на Велинград и общината. За празници са изпращали до 300 кашона с дарения – шалове, шапки, ученически пособия за деца от различни възрасти. Доброволци са правили и ремонти, но на по една къща. Толкова мащабна акция обаче за първи път провеждат във Велинградския район.

За Стойкова е впечатляващо как толкова много млади хора са отделили от времето си, за да направят добро на хора в неравностойно положение. При това благодетелите прекарали седмицата във Велинград, нощувайки на палатки на стадиона в града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?