Следвайте ни

Ентусиасти почистиха Стара река в Карлово от боклуците СНИМКИ

viber icon

Група родолюбци се отзова на призива на карловеца Атанас Чернооков за почистване на Стара река от битовите отпадъци, изхвърляни системно там.  Акцията бе обявена във ФБ и срещна огромно одобрение  и подкрепа. Живеещи в града и дори в чужбина дадоха заявка, че ще участват. В крайна сметка на терена в обявения час в събота се явиха освен организатора още петима ентусиасти, но и те свършиха добра работа, обобщи Чернооков.

Стара река в района на парк „Водопад“ и на Арапския мост в центъра на града прилича на бунище, което ние сами създаваме, а няма кой да почисти, заяви още Атанас Чернооков. Мнозина винят за това общината –  и че не чисти, и че не глобява тези, които изхвърлят отпадъци в техните „любими места“.  Ние, група приятели, решихме да почистим, поканихме всеки който иска да дойде, разказа още той. 

Групата събра впечатляващо количество отпадъци, което може да накара всеки да се замисли дали да хвърли от Арапския мост стария дюшек или кутията от безалкохолно.

Да си обичаме града и да го пазим, призова Чернооков. Той има намерение да свика и друга акция за почистване на Карлово.

Инициативата бе подкрепена и от сдружение „Приятелите на язовир „Домлян“. Група начело с карловеца Иван Пелов, съмишленик на кампанията на Чернооков,  зариби почистената от боклуци река с балканска пъстърва.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?