1553

Елхата на Сопот засия под мелодията на детски песни

Кметът на община Сопот Станислав Стоенчев и десетки деца на Вазовия град запалиха тази вечер светлините на елхата. Тя грейна в парка край библиотеката, където е устроено своеобразно коледно селце. Преди ритуала с обратното броене и запалването на светлините децата бяха почерпени с топъл чай, сладки и пуканки.

В празничната програма участие взеха момчета от Дневния център за деца с увреждания, малчугани от детските градини „Роза“ и „Приказен свят“ и прекрасните певчески таланти от вокална група „Алмадин“, както и тяхната солистка Лилиан Чокова, която изпълни песента „Коледна елха“.

Светлините на елхата да бъдат нашите искрени пожелания за здраве щастие и  много весел детски смях във всеки дом, каза в приветствието си към своите съграждани кметът Станислав Стоенчев. 

Той пожела  идващите светли празници ни донесат повече уют, мир, успехи, топлина в нашите отношения. 

Ако всеки от нас стори по едно добро дело, Сопот и Анево ще бъдат с по-добри и щастливи хора, каза още той. 

След словото децата и кметът заедно отброиха от 10 до 1 и запалиха светлините на елхата. 

Празничната вечер продължи в библиотеката на НЧ „Иван Вазов-1871“, където беше представен спектакълът „Пресъздаване на зимни празници и обичаи“. 

Събитието беше организирано от читалище „Иван Вазов“, Театралната школа при Общинския център за работа с деца в Сопот и клуб „Милосърдие“ към БЧК.

На събитията присъстваха председателят на ОбС Сопот Нели Пенева, нейните заместници Иван Якимджийски и Осман Узун, общински съветници, представители на администрацията много граждани.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?