3906

Елхата на Карлово грейва с голям концерт на площад "20 юли"

С празник на занаятите, коледен базар и поредица от концерти Карлово ще посрещне Коледа и Нова година. Проявите вече са в ход, част от тях са в Бухаловия хан в етнографския комплекс „Старинно Карлово“, друга част са площад „20 юли“ и в залите на читалището.

Началото дава запалването на светлините на коледната елха. По традиция това става вечерта на 5 декември в 16.50 часа. Елхата ще бъде издигната на обновения площад „20 юли“. Около нея се очаква да се съберат много граждани. Грейването на светлините ще е съпроводено от концерт на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска бригада, на вокалната група „Карловойс“, детската формация „Розова долина“ от читалище „Васил Левски“, фолклорния танцов състав „Карловска шевица“ и балет „Гранд Фуетте“.

На 12 декември в Бухаловия хан отварят занаятчийските работилници.  В тях известни местни майстори ще демонстрират своите умения – плетене на калоферска дантела, дърворезба, бродерии на български шевици, ръкоделия на една и две куки, плъстене на вълна и тъкане на старинен стан.

На 16 декември в Бухаловия хан ще бъде представен ритуалът „Коледуване.

На този ден ще отвори коледния базар. Той ще бъде разположен в камерната зала на читалище „Васил Левски“ и на площад „20 юли“.

Вечерта самодейни състави от читалищата в Карлово и Сопот ще представят голям коледен концерт. Проявата е от 17.00 часа в зрителната зала.

Децата от Карлово и населените места от общината ще посрещнат Дядо Коледа на 18 декември в 16.00 часа на площад „20 юли“.

Финал на коледните и новогодишните прояви ще бъде празникът с игри и изненади. Той ще бъде своеобразен подарък за децата от младежите на общината и ще се проведе на 23 декември от 11.00 часа на площад „20 юли“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?