Следвайте ни

Екшън с вълци като на кино в Балкана над Калофер

Млади мъже оцеляха по чудо от капана на зимния Калоферски Балкан, те преживяха невероятно приключение, в което срещнаха вълци, паднаха в пропаст, зъзнаха няколко часа  в река. Екшънът като на кино се разигра в нощта в  неделя срещу понеделник. 

Двамата приятели, на 25 и на 26 години, потеглили от Калофер  към връх Ботев в неделя около обяд. В мъгла, влага  и вятър те се движили по зимната пътека към старопланинския първенец.

Успели да стигнат доста високо в Балкана до изоставения трансформатор, който туристите, посещаващи този район, познават като ориентир. Точно там обаче насреща им се появили вълци. Мъжете се уплашили и хукнали по нанадолнището. За нещастие обаче паднали в един от улеите. Мокри до кости, там се изгубили.

Единият продължил надолу и успял да излезе. Ориентирал се по коловата маркировка и успял да стигне до върха, след което подал сигнал на тел. 112. На спасителите съобщил телефония номер на приятеля си и ги насочил къде точно да го търсят.

През това време обаче той продължил да се движи надолу по реката, намерил удобно място да излезе  и се озовал в местността Голяма Бъзовица. Премръзнал, подплашен от вълците и тъмнината, се покатерил на едно дърво. За всеки случай в ръката си стискал нож.

Там го намерили планинските спасители от Калоферския отряд. Помогнали му да слезе и го откарали до града.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?