Следвайте ни

Екшън с вълци като на кино в Балкана над Калофер

viber icon

Млади мъже оцеляха по чудо от капана на зимния Калоферски Балкан, те преживяха невероятно приключение, в което срещнаха вълци, паднаха в пропаст, зъзнаха няколко часа  в река. Екшънът като на кино се разигра в нощта в  неделя срещу понеделник. 

Двамата приятели, на 25 и на 26 години, потеглили от Калофер  към връх Ботев в неделя около обяд. В мъгла, влага  и вятър те се движили по зимната пътека към старопланинския първенец.

Успели да стигнат доста високо в Балкана до изоставения трансформатор, който туристите, посещаващи този район, познават като ориентир. Точно там обаче насреща им се появили вълци. Мъжете се уплашили и хукнали по нанадолнището. За нещастие обаче паднали в един от улеите. Мокри до кости, там се изгубили.

Единият продължил надолу и успял да излезе. Ориентирал се по коловата маркировка и успял да стигне до върха, след което подал сигнал на тел. 112. На спасителите съобщил телефония номер на приятеля си и ги насочил къде точно да го търсят.

През това време обаче той продължил да се движи надолу по реката, намерил удобно място да излезе  и се озовал в местността Голяма Бъзовица. Премръзнал, подплашен от вълците и тъмнината, се покатерил на едно дърво. За всеки случай в ръката си стискал нож.

Там го намерили планинските спасители от Калоферския отряд. Помогнали му да слезе и го откарали до града.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?