Следвайте ни

Един милион лева идват в карловската болница

viber icon

МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово получава 980 353 лева от Националната здравно-осигурителна каса и от Министерството на здравеопазване. Подкрепата от общо 40 милиона лева за общинските болници в страната е в резултат от активната работа на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в република България. Това съобщи в поздравително благодарствено писмо до кмета на Карлово Емил Кабаиванов изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева. Като член на Управителния съвет   Кабаиванов отговаря за работата на комисията по здравеопазване в сдружението и за взаимодействието с Министерството на здравеопазването. 


Тази година по предложение на УС на НСОРБ бе разширена финансовата подкрепа за общинските болници с 40 121 792 лева.

За 2019 година общинската болница в Карлово ще получи 980 353 лева повече спрямо 2019 та година. Част от  парите в размер на 498 061 лева се предоставят от НЗОК. година, а от Министерството на здравеопазването за отдалечени и труднодостъпни болници по Наредба № 3/2019 – увеличението е 482 292 лева.


Ние ще продължим да настояваме  да се увеличат цените на клиничните пътеки, както  и всяка година общинските болници да се подпомагат и целево, коментира пред „Марица“ Кабаиванов. 


За карловската МБАЛ  тази целева помощ трябва да е около 900 000 лева годишно. А изпълнителният директор на болницата трябва да защитава пред Общинския съвет с програма изразходването на тези средства, заяви Кабаиванов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?