2374

Двойна среща с генерали на кмета на Сопот Деян Дойнов

Двойна среща с генерали проведе кметът на община Сопот – Деян Дойнов. Той прие в кабинета си досегашния командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – генерал Деян Дешков и новоназначения  командващ най-голямото и елитно съединение в Българската армия бриг. ген. Маргарит Михайлов. Това стана броени дни  преди ген. Дешков да сдаде поста и поеме командването Сухопътни войски, а начело на 61-ва Стрямска бригада да застане бриг. ген. Михайлов. Срещата бе по инициатива на ген. Дешков в знак на уважение за съвместната работа с община Сопот, осигуряване на приемственост и за запазване на добрите отношения между военното формирование и общината.

С Решение на Министерския съвет ген. Дешков  ще заема поста командир на Сухопътните войски. Началник на карловската бригада става бригаден генерал Маргарит Михайлов считано от 10 декември 2022 г.

През годините Дойнов и Дешков проведоха редица съвместни инициативи. През 2019 г. командирът на 61-ва Стрямска бригада бе удостоен с Военна Вазова награда на името на генералите Вазови.  Призът му бе даден,  както за професионалните му постижения, така и за опита, придобит от всички командни длъжности, които е заемал в рамките на бригадата и на командването на Сухопътни войски, както и за участие в нашите контингенти в Ирак и Афганистан. 

Днес ген. Дешков подари на кмета на Сопот юбилейна снимка от честването на 30 години от сформирането на 61-ва Стрямска бригада.

За спомен от доброто сътрудничество с ген. Дешков и в името на бъдещата добра съвместна работа с бриг. ген. Михайлов Деян Дойнов подари на двамата генерали химна на България, избродиран върху плат и поставен в рамка.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?