Следвайте ни

Двойна Царица на розите ще приветства Карловската долина

viber icon

Царица на розите ще приветства жителите на Розовата долина, това ще стане на 30 май, датата, определена за традиционния Празник на розите. Тази година заради пандемията COVID -19  фестът няма да се състои, но ритуалът Розобер и приветствието на кмета на общината и на Царицата на розите ще се осъществи само пред обективите на фотографите и камерите на операторите. За първи път ритуалът ще се състои в розовите градини на Климент – едно от селата с най-много розови насаждения.

За втори път като Царица на розите жителите на Карловската долина ще бъдат приветствани от 18-годишната Яна Цветкова. Заради пандемията конкурс за избор на нова Царица на розите бе отменен. В ритуала обаче ще участват осем девойки от училищата в Подбалкана. Това са момичетата, които заявиха желанието си за участие в конкурса за Царица на розите.

Една Царица на розите да приветства жителите и гостите на Карлово на празника в две последователни години не е прецедент. За последен път това се случи през 2010 и 2011 година, тогава поради технически причини през 2011 година не бе проведен конкурс. Честта за бъде два пъти Царица на розите тогава се падна на Габриела Генчева.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?