46

Двадесет деца се натровиха с дюнери в Розино

Двадесет деца с хранително отравяне са били приети и прегледани в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово, съобщи управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков.

Те са на възраст от 1,6 до 12 години и днес по обяд са яли дюнери от частен павилион в село Розино. След около час са започнали да повръщат приетата храна. В резултат на това са се обезводнили.

Едно от децата е в по-тежко състояние с по-ясно изразена дехидратация. Но няма опасност на живота им.

Натровените са приети в инфекциозното отделение на  МБАЛ "Д-р Киро Попов". Управителят на болницата д-р Обрейков е отстъпил легла от други отделения, за да може 10 от пострадалите пациенти да бъдат настанени в Инфекциозно отделение.

След преценка на лекарите останалите 10 деца или ще бъдат откарани в Инфекциозна клиника Пловдив, или ще бъдат изписани на домашно лечение.

Ще бъдат направени изследвания в Националния център по заразни и паразитни болести. Уведомена е РЗИ -Пловдив.

Частният павилион за дюнери се намира в ромската махала на Розино. Той е малко помещение с недобър външен вид, разказаха местните хора. Предстои там да бъде извършена проверка на условията за работа и на продуктите, от се приготвят дюнерите.

 

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 1 оценки
2/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пренапишете статията

Пренапишете статията

03.10.2023 | 05:47

Заглавието ви е некоректно, защото компроментира всички заведения за бързо хранене. Чак най- накрая сте упоменали, че става въпрос за ромската махала. Там нито един контролиращ орган не припарва, как очаквате да има качествено обслужване и продукти? Да не говорим и че са се натровили пак само деца от махалата. Тоест имаме затворен цикъл, който по никакъв начин не влияе на обществото извън гетото.

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?