71
Следвайте ни

Два батальона от 61-ва Стрямска бригада охраняват границата с Гърция

viber icon

Продължава операция „Самостоятелен страж” за охраната на държавната ни граница. Два батальона и 20 единици техника от 61-ва Стрямска бригада осъществяват дейности на границата на България с Република Гърция. Основен принос за отличната координация  между военнослужещите от  съединението от Карлово и органите на МВР  има главният координатор на 61-ва механизирана бригада майор Дончо Баев – заместник-командир по логистичното осигуряване на 2-ри механизиран батальон, потвърдиха от бригадата.

В операцията  участват военнослужещи от 2-ри механизиран батальон и от батальона за логистично осигуряване на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

 Операцията е срещу безконтролното навлизане на мигранти в района на държавната граница. Тя се осъществява съвместно с органите на МВР, за този район отговаря РДГП - Смолян.

Задачите, които изпълняват военнослужещите от бригадата, са провеждане на автопатрули и пеши патрули, организиране на наблюдателни постове, секретни постове и постове за охрана и отбрана на обекти в дълбочина на граничната зона. Всички дейности се осъществяват съвместно и със задължителното присъствие на служители на Главна дирекция „Гранична полиция“.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

възстановяване...

възстановяване...

11.11.2021 | 09:49

баща ми беше граничен офицер и там се пенсионира когато започнаха да ликвидират гранични войски.... пенсионира се като полковник на терен със заслуги и качества не като тая подметка Матеева .....лежала от канцелария в канцелария... Това трябва да ни е основния род войска която да се възстанови...нито ВВС нито Флот нищо не ни трябва друго ние просто нямаме нито техника нито потенциал кадрови.... най добрия граничари са кучето и коня... !

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?