Следвайте ни

Драма в Сопот! Болницата без управител, кметът зове общинарите към действия

viber icon

Кметът на Сопот Деян Дойнов се обърна към Общинския съвет с призив за спешни и адекватни действия за болницата в града. Събитията през последните дни силно разтревожиха жителите на Община Сопот. Д-р Анастасов, управител на болница „Иван Раев“ в Сопот, отказа да подпише допълнително споразумение за удължаване на мандата му, който изтича към края на ноември. Като част от мотивите за отказа той посочи "отношението към здравното заведение от страна на местната власт".  

Днес Деян Дойнов изпрати спешно писмо до председателя на Общинския съвет с призив за реакция. "Не можем да си позволим Сопот да остане без болница или пък тя без управител. Няма да допусна това да се случи заради неизказани думи, съмнения, страхове или липса на прозорливост и смелост при взимането на решения", заяви Деян Дойнов. Необходимо е да се действа категорично и разумно, допълни той и пое ролята на медиатор между управителя на здравното заведение и принципала - Общинския съвет.

Както "Марица" писа болницата в Сопот страда системно от недофинансиране, месечно на здравното заведение са необходими още 25 000 -30 000 лева. За да реши проблема кметът предложи да бъде взет заем от 100 000 лева и парите да бъдат предоставени на болницата. До окончателно решение на Общинския съвет обаче не се стигна. Междувременно Сопотският парламент обяви конкурс за управител на болницата, тъй като мандадът на сегашния шеф изтича. Малко по-късно обаче конкурсът бе отменен.

Вчера на въпрос на "Марица" докога ще остане начело на болницата след изтичане на мандата му, д-р Анастасов заяви, че няма да подпише допълнително споразумение и не е готов да продължи да работи докато местната власт не се обърне с лице към проблемите на болницата.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?