46

Дядо Николай и Явор Гечев дариха 1200 кубика дърва на пострадалото село Богдан

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай и служебният министър на земеделието подкрепиха жителите на карловско село Богдан, наводнено от потопа на 2 септември. В съвместна инициатива те дариха на пострадалите семейства 1200 куб. метра дърва за огрев. Идеята за дарението е на владиката, тя бе споделена от служебния министър на земеделието Явор Гечев.

Дядо Николай отслужи благодарствен молебен към  света Богородица в църквата „Св. Параскева“ в Богдан. Преди началото на службата в храма тържествено бе внесена чудотворната икона на Божията майка  „Златна ябълка“.

Да се помолят заедно за добруването на всички жители на селото дойдоха десетки хора. С тях пред чудотворния образ на света Богородица бяха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, министърът на земеделието Явор Гечев, кметът на с. Богдан Христо Иванов, кметът на община Сопот Деян Дойнов.

Митрополит Николай, който е председател на болничното настоятелство „Св. мчци  София, Вяра, Надежда и Любов“ на групата лечебни заведения „Булфарма“, дари от името на настоятелството пакет с хранителни добавки и медицински консумативи за всеки пострадал.

Поклонението пред чудотворната икона на Св. Богородица „Златна ябълка“ в църквата продължи дълго след благодарствения молебен.

Преди седмица Негово Високопреосвещенство Николай отслужи молебен за жителите на Каравелово и заедно с министър Явор Гечев дариха 1200 кубика дърва на пострадалите от наводнението семейства. В следващите дни те ще посетят и третото карловско село, пострадало от потопа на 2 септември Слатина и ще дарят същото количество на дърва за огрев на потърпевшите от наводнението местни жители.

.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
I X

I X

01.12.2022 | 20:18

Достоен!

Отговори
0 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?