46

Дойнов кани на среща за важен ремонт шефката на Сопотския парламент

Кметът на Сопот Деян Дойнов отправи официална покана към председателя на ОбС Нели Пенева за среща-разговор, на която да бъде обсъдена необходимостта от ремонт на читалището.

Той предлага срещата да се  проведе утре, 17 август, от 17.30 часа в библиотеката, а на нея да се обсъди ремонта на покрива на читалището, както и по-нататъшните действия относно цялостния ремонт на културната институция, уточнява в писмото си кметът.

Дойнов изразява и надеждата, че на срещата ще присъстват и всички останали общински съветници. Кметът очаква да дойдат гражданите на Сопот, които не са безразлични към състоянието на читалищната сграда.

Както “Марица“ писа преди време  читалището има редица проблеми с материалната база. Един от най-сериозните е  покривът,  който тече и дъждът пада направо на сцената. Макар през 2009 г. да е бил ремонтиран цялостно  за сумата от половин милион лева, в края  същата година, месеци след завършване на ремонта, се оказва, че покривът отново тече. Пред медии Дойнов припомни, че  ел.инсталацията на цялата сграда също се нуждае от ремонт, необходими са още и вътрешни ремонти като претапициране на столовете в зрителната зала, ремонт на съблекалните и фасадата.

Още преди близо шест години Дойнов поиска Общинският съвет да одобри около 50 хиляди лева за ремонт на покрива, но тогава старейшините на Сопот отказаха. Читалището в Сопот е най-голямата и представителна сграда за култура в региона, тя от години е в плачевно състояние, но така и не идва ред за нейния ремонт, въпреки настояванията на Дойнов и неговата администрация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitrov

dimitrov

21.08.2022 | 19:20

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?