Следвайте ни

Дотук с водоноските! Строят нов водоизточник на Пъдарско

viber icon

Водоноските скоро ще излязат от Пъдарско и по мрежата в селото ще потече чиста питейна вода. Това съобщи кметът на община Брезово Христо Енков. След години на неудобства, през които жителите на брезовското село се снабдяват с питейна вода по всевъзможни начини   най-сетне проблемът ще бъде решен. До дни започва изграждането на нов водоизточник. Той ще бъде между селата Момино и Борец. Трасе от 2 км ще пренася водата до Пъдарско. Готови сме с проекта и избора на изпълнител, очаквам през следващата седмица да получим строителното разрешение и започваме, заявя Христо Енков.

РЗИ-Пловдив обяви преди време водата на Пъдарско като негодна за пиене, в нея бяха открити следи от уран. Макар и незначителни,  те станаха причина в селото да влезе  водоноска.

Започнахме решаването на проблема през декември миналата година веднага след местните избори със съдействието на областния управител Дани Каназирева, припомни още кметът на Община Брезово. Проблеми с водоснабдяването има не само Пъдарско, но и останалите села в община Брезово – Розовец, Бабек, Стрелци, Чехларе. Заедно с ръководството на ВиК Пловдив разгледахме детайлно ситуацията, инженерите на водното дружество предложиха решението, уточни кметът.

Ще се подобри качеството на водата в селищата в общината. Вече се правят проби на   филтър  на водохващането в Розовец. Още един филтър е поставен и на водохващането в Бабек.  Извършват се проби на новата сонда в село Стрелци. Чехларе се изгражда нова помпена станция. Надяваме се водата в Розовец да се подобри ,т.е. да става за пиене,защото от известно време плащаме за питейна вода,която никой не може да пие, коментира във ФБ Антоанета Тодорова от брезовското село.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?