2374

Донев от наводненото Каравелово: Всички засегнати ще бъдат подпомогнати

Няма да остане нито един човек, който да засегнат, и да не бъде подпомогнат. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев, който е на посещение в пострадалото от наводненията с. Каравелово.

"Всички институции, държавата, всички доброволци, които участват по възстановяване на щетите от бедствието, показват, че силата ни е да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани", каза още Донев.
Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на съответните общини и на частните имоти на хората, като държавата от първия ден провежда спасителни действия и е нещо уникално, че няма отнет живот от това действие, коментира премиерът.

Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад него.

Премиерът ще провери на място действията на институциите за преодоляване на последиците от бедствието в региона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
не вярващ

не вярващ

06.09.2022 | 11:09

Големи обещания, големи приказки и накрая, .....нищо. Така е от 10 ноември 1989 та до 6 септември 2022година. Дано ме опровергае но, надали.

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?