Следвайте ни

Доц. Пламен Славов връчи отличие "Златен на век" на трима историци от Подбалкана

viber icon

Трима директори на музеи в Подбалкана получиха приз „Златен век“ на Министерството на културата. Отличията  им бяха връчени от заместник- министъра на културата доц. Пламен Славов  на официална церемония в Националния военноисторически музей в София. Ръководителите на трите музея бяха удостоени за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност още през 2020 г., но тържественото събитие по тяхното обявяване бе отложено поради пандемията от Ковид-19.

Директорът на национален музей „Васил Левски“ в Карлово Дора Чаушева получи почетен знак „Златен век“ –звезда. Директорът на национален музей „Христо Ботев“ в Калофер получи отличие „Цар Симеон Велики“ – златен.  С почетен знак „Цар Симеон Велики“ – сребърен бе удостоен директорът на Историческия музей  в Клисура Стоян Иванов.

 Едновременно с наградите „Златен век“ бяха връчени и наградите „Наследство“ на Сдружение „Български музеи“. В най-престижната категория – „Музей на годината“ за 2020 г., носител на наградата е Националният военноисторически музей. Призът също беше връчен от зам.-министъра на културата доц. д-р Пламен Славов.

Годишното общо събрание на Сдружение „Български музеи” бе прекрасен повод Министерството на културата да изрази по достоен начин уважението и признателността за възрожденския дух и всеотдайността на музейните ни специалисти. Без техните усилия мисията по съхраняването и популяризирането на богатото ни културно наследство не би могла да бъде успешна.

 


 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?