2374
Следвайте ни

Доброволци събират помощи за най-бедните в Розино

viber icon

Доброволци събират пакети с храна за възрастни хора от Розино, които живеят в лишения и не разчитат на никого за подкрепа. Кампанията вече стартира и ще продължи до 30 декември. Тя е организирана от фондация „ Заедно напред, Розино!“, която от едно десетилетие действа на територията на най-голямото село в Подбалкана. Това съобщи Румен Караджов от благотворителната организация в Розино.

С тази акция доброволците ще подпомогнат 70 възрастни хора. Ентусиастите отправят обръщение към хората от региона да се включат в инициативата. Всеки, който иска, може да дари продукти за готвене от първа необходимост – брашно, олио, захар, сол, различни видове консерви – пастет, лютеница, конфитюр, пакетирани дребни сладки и бисквити, както и други трайни храни, които не изискват съхранение в хладилник.

 Организаторите на кампанията ще приемат и дарения под формата на ваучери за храна  - ситуацията на противоепидемични мерки това е най-бързият и сигурен начин подкрепата да стигне до нуждаещите се.

Пакетите и ваучерите  може да се изпращат по пощата или по куриер за сметка на дарителя. Организаторите гарантират, че събраните дарения ще бъдат раздадени надлежно по списъка с нуждаещите при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?