Следвайте ни

Доброволци правят кухня за бедни в Розино

viber icon

Доброволци дават началото на кампания за подпомагане на 40 бедни семейства в Розино, които живеят в нищета. Инициативата е на фондация „Заедно напред, Розино“, начело на която стои образователният медиатор от селото Румен Караджов. С помощта на кметството и със съдействието на местните хора са избрани 40 човека и техните деца, които живеят в лишения и няма на кого да разчитат. Поради кризата, породена от Ковид-19 техните нужди се увеличават, коментира Румен Караджов. Затова фондация „Заедно напред, Розино“ се заема с мисията да създаде социална кухня за тези 40 човека и там ежедневно да се приготвя топла храна и да се раздава на хората, изпаднали в нужда.

Розино е най-голямото село в Пловдивска област и в Подбалкана. То наброява около 5 хиляди жители, по-голямата част от които са роми. 

Събираме и разпределяме храна на бедни семейства, купуваме дрехи и обувки за децата, заяви Румен Караджов. Той допълни, че кампанията включва и подпомагане на бедните ученици с учебни материали и помагала, както и помощ в обучението и учебния процес.

Със събраните средства ще наемем помещение в Розино и ще го оборудваме, за да може да осъществяваме дейността,  каза още Румен Караджов.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?