Следвайте ни

Доброто дело: Събират пари за учителката, останала без дом след потопа

viber icon

Кампания „Да помогнем, приятели“ в помощ на учителката Стойна Делчева от Дълго Поле стартира във Фейсбук. Жената остана без дом след последните поройни дъждове на 28 и 29 август. В кампанията се включват нейни колеги от основно училище „Христо Ботев“, жители на селото, както и учители от страната.

На 11 юли сутринта това лято, след проливните дъждове през май, юни и юли, старата кирпичена къща, в която живее Стойна започнала да се пука.

Чух звуците от стените, които се цепят, разказа Стойна Делчева пред "Марица". И изтичах на улицата и видях как стените се отдалечават една от друга. Къщата стана необитаема.

Тогава се приютих в две стаички в пристройката в двора, разказа още притеснената жена.

След проливните дъждове миналата седмица обаче стара кирпичена къща не издържала и се срутила – превърнала се купчина кал.

Стойна е сама, преди година съпругът й починал.

Още същия ден приятелка на учителката от Дълго поле я приютила в дома си.

От миналия ден обаче започнала кампания в нейна подкрепа. Старт на инициативата дал Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в сферата на просветата. Той публикувал във Фейсбук пост „Да помогнем, приятели“, с който кани всеки, който може да дари средства за да бъде закупена сглобяема къща за Стойна. Да помогнем, приятели, призовават и учителите от Дълго поле.

Стойна Делчева е категорична, че независимо от бедствието, което я е сполетяло, тя ще започне учебната година в своето училище в Дълго поле, сподели учителката пред "Марица".

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

...

...

01.09.2021 | 11:51

Къщата е била застрахована, а застрахователите са отказали да платят! Дано да ги осъди!

Отговори
4 0
ОТГОВОР

ОТГОВОР

01.09.2021 | 12:03

В БЪЛГАРИЯ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИЯ БИЗНЕС Е В РАЦЕТЕ НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА ГЕНЕРАЛИ БИВШИ КОМУНИСТИ И СЕГАШНИ ДЕМОКРАТИ--ТАКА ЧЕ КАТО ВЗЕМЕМ ВПРЕДВИД ЧЕ СЪДА Е ЗАВИСИМ ОТ НЕСПРАВЕДЛИВИ ЗАКОНИ И ВИСШИ ПОЛИТИЦИ--ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е ЧЕ ТЯ И ДА ПОЛУЧИ НЯКАКВИ ПАРИ ТО ТОВА ЩЕ Е СИМВОЛИЧНА СУМА ДА РЕЧЕМ ГОРЕ ДОЛУ КОЛКО ПАРИ Е ВНЕСЛА ДОСЕГА ЗА ЗАСТРАХОВКА-МОЖЕ БИ ЩЕ И ГИ ВЪЗТАНОВЯТ СЛЕД БЕЗБРОЙ ДЕЛА И КЪСАНЕ НА НЕРВИ--А НАЙ-ВЕРОЯТНО СЪДЪ ДА ПРИЕМЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ЗАСТАХОВАТЕЛЯ ДА БЪДЕ ЗАСТРАХОВАНА В КОМПАНИЯТА БЕЗ ДА ПЛАЩА ТАКСИ ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК--ПОРАДИ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТА ДА ИЗПЛАЩА ОБЕЩЕТЕНИЕ КОМПАНИЯТА--А ОТДЕЛНО В ДОГОВОРА Е ИМАЛО И КУП ВРАТИЧКИ С КОИТО КОМПАНИЯТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СУХА ОТ СЛУЧАЯ--ДУРИ ПОТАРПЕВШАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ И ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ РАЗХОДИТЕ ПО ЗАГУБЕНОТО ДЕЛО

Отговори
2 0
Бай Тошо

Бай Тошо

01.09.2021 | 12:59

Застраховането било при децата на бившите комунисти и дори да е застроховането е подчинено на Комисия за финансов надзор, а то по веригата е подчинено я на парламента, я на финаносов министър и стигнеш до министър прецедателя. Егати премитивното седесарско мислене, недей да ходиш на избори, не гласувай, седи в къщи и реви, как комунистите още ти са виновни, тулуп!

Отговори
1 1
РЕАЛНА ПОМОЩ

РЕАЛНА ПОМОЩ

01.09.2021 | 11:35

ПРЕДЛАГАМ ПОМОЩ НА ЖЕНАТА--БЛОКИРАН СЪМ ВЪВ ФЕЙЗБУК ЗАТОВА ПИША ТУКА--ЕРГЕН СЪМ ЖИВЕЯ САМ В АПАРТАМЕНТ--ПРЕДЛАГАМ И ДА ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО И ДА СЕ ГРИЖА ЗА НЕЯ--ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАция на тел 0877-852-982

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?