2374

Джазмени и театрали удрят рамо на наводнените села

От джазмени до театрали дават рамо на пострадалите от наводненията села. Кампанията тръгна от отдавна заплануван концерт в Карлово като част от национално турне „Да послушаме кино” с произведения от незабравими български филми. В него участват   знаменити музиканти като Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Христо и Борислав Йоцови, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов, Васил Къркеланов с Плевенската филхармония.

Домакин на спектакъла беше народно читалище “Васил Левски“ с председател Иван Хаджийски, което предоставя сцената и организацията на събитията, планувани за целия месец безвъзмездно в помощ на пострадалите от стихията. "Когато чухме новината за страшното наводнение, сполетяло карловските села, си казах: Хората страдат, а ние отиваме да пеем. Нима на тези хора ще им е до музика?, коментира от сцената пред огромната публика Хилда Казасян. Директорът  на Плевенската филхармония Любомир Дяковски обаче бил категоричен, че няма да отлагат концерта, който ще бъде благотворителен. Участниците в спектакъла събраха 10 000 лв. лични средства за селата Каравелово и Слатина. 

Преди това 990 лева приходи бяха дарени от детския спектакъл на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“, който се играл на 10 септември. Следващият, трети поред благотворителен спектакъл е на 28 септември от 19.00 ч. Тогава на сцената на НЧ ”Васил Левски” ще бъде представена най-играната и популярна българска драма „Майстори”. Спектакълът е на пловдивския Драматичен театър с режисьор Асен Шопов. Половината приходи от продадените билети ще бъдат предоставени на НЧ" Просвета 1927" в с. Богдан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?