Следвайте ни

Дизайнерка от Калофер създаде запазения знак на „Централен Балкан“

viber icon

Дизайнерката Виктория Гаджева  от Калофер създаде логото на Биосферен парк „Централен Балкан“ . В него авторката изобрази мечката като символ на Национален парк „Централен Балкан“ и вплете  още основните елементи в защитената територия  - планината като свързващо звено на парка с населените места и хората в тях -  символ на симбиозата между човека и природата. 

Запазеният знак на защитената територията бе създаден само месец след като дирекцията на парка обяви конкурс за проект. Логото ще бъде използвано за отличителен знак на местни производители на храни и напитки, както и на  доставчици на туристически услуги в териториалния обхват на биосферния парк.

Графичното изображение  ще представя биосферния парк като атрактивно място със запазена природа, култура  и традиции, както и като добра среда за устойчиво социално-икономическо развитие.
В конкурса за лого на биосферния парк „Централен Балкан“ , обявен от дирекцията на защитената територия, бяха представени над  50 предложения на 27 творци от цялата страна  – дизайнери, художници и графици. 

Предложенията на участниците бяха оценени от компетентно жури. В него участваха  представители на дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ и на общините, попадащи в обхвата на преходната зона на биосферния парк. Конкурсът за изработване на логото е част от дейностите по проект  „Създаване на цялостен бранд на Биосферен парк „Централен Балкан“, финансиран чрез Програмата за участие на ЮНЕСКО.

Избраното лого ще бъде представено на официална церемония, на която ще бъде връчена наградата на победителя – 800 лева. Поощрителни отличия ще бъдат връчени на Янита Вълчева, Мария Теофилова, Ивайло Кубратов, Галя Георгиева и Йоан Димитров за проектите, които с участваха в конкурса.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?