Следвайте ни

Детектив по неволя: кметът на Анево разкри доставчик на незаконни отпадъци

viber icon

Кметът на Анево Николай Николов се пребори с планина от строителни отпадъци край селото. Само за 24 часа той успя да установи нарушителите и да ги принуди да приберат боклуците и ги депонират в подходящо депо.

В края на миналата седмица жители на Анево сигнализирали в кметството, че източно от оградата на полигона на ВМЗ край селото има огромно количество строителни отпадъци. Кметът отишъл на място. Той едва не изпаднал в шок, когато видял планината от боклуци. Беше ужасно, разказа той пред „Марица“.

Но се заел веднага да с проблема. И като детектив  сред парчетата вар, плочки,  отломки от санитарни части от баня и тоалетна открил документи за покупката на строителни материали, фактури, касови бележки, както и документи, от които ставало видно, че фирма от Ловеч е била наета и е извършвала ремонт на апартамент в Пловдив. Събраните улики сглобявали цялата картина – пловдивчани, наели ловешка фирма да извърши ремонт на апартамент, а на път за Ловеч камионите на фирмата изхвърлили строителните отпадъци край Анево. 

Николов подал сигнал в Районното управление на полицията в Карлово, а сам се свързал със собствениците на ремонтирания апартамент. С помощта на полицията нарушителите били убедени да съберат отпадъците, да почистят терена и откарат боклуците в подходящо депо край Ловеч.

Въпросът бе решен за 24 часа,  разказа кметът на Анево. От зелената поляна край полигона до Анево бяха събрани 150 огромни чувала със строителни отпадъци.   Фирмата от Ловеч събра отпадъците и извози.

Николов  благодари на жителите на селото, подали сигнала за планината от отпадъци, образувала незаконно сметище и увери, че както кметът на общината ще бъде безкомпромисен към нарушителите.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?