Следвайте ни

Бебе на 1 година със съмнения за COVID-19

viber icon

Дете на 1 година, постъпило в края на миналата седмица в Детското отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово е било тествано с бърз тест за коронавирус и резултатът е бил положителен.

Tова съобщи сайтът karlovopress.com, позовавайки са на свой източник. Според публикуваната информация предстояло в съответствие с инструкции на РЗИ-Пловдив да му бъде направен PCR-тест, за да бъде доказана или отхвърлена евентуална инфекция.

От РЗИ-Пловдив отговориха, че не знаят за такъв случай в Карлово. А телефонът на управителя на болницата в Карлово не отговаряше.

От полицията в Карлово заявиха, че няма потвърден случай на дете с коронавирус в Карлово, а по повод постъпването на детето в Детското отделение е установено, че бащата се е върнал от Австрия на 20 март, която към този момент не е била обявена за рискова държава, поради това родителят не е поставян под карантина. Австрия влиза в списъка на рисковите за COVID-19  държава едва на 26 март.

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?