Следвайте ни

Деян Дойнов яхна кон тежковоз на Зарезан

Тончо Токмакчиев става Цар на лозята в Сопот

Тончо Токмакчиев става Цар на виното по време на тазгодишния старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов”. Фиестата се провежда на историческата Манастирска поляна край Сопот и се организира от местната власт. Известният актьор влиза в тази роля за втори път, през 2017 година домакините окичиха главата му с лозов венец, а негова спътница бе Катето Евро. Тази година Токмакчиев ще бъде съпровождан от екранната си партньорка  в „Шоуто на Канала” Ани Михайлова.

Големият старопланински събор в Сопот  ще бъде тази неделя,  11 февруари.  Кметът Деян Дойнов ще поведе празничното шествие. Той ще  сложи любимата си народна носия, ще яхне голям кон тежковоз, а след него ще вървят музикантите, Царят на лозята и неговата спътница, гражданите на Сопот.   

Деян Дойнов ще зареже лозе край Сопот близо до Манастирска поляна.  Архиерейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров ще отслужи водосвет, двамата ще полеят лозите с вино, след това започва веселието. Известният музикант Пейо Маринов ще доведе  своя оркестър „Калофер”, любимата на цяла България Славка Калчева ще огласи с песните си  Манастирска поляна.

Празникът на виното и любовта в Сопот е най-чаканият не само в региона, но и далече извън пределите  на Подбалкана. Сред най-харесваните акценти в него  са конкурсите за най-добро домашно вино от реколта 2017 и за най-вкусно домашно мезе. Но освен с вино и суджук  стотици почитатели идват да стоплят душата с хубави стихове за виното и любовта.  По време на Старопланинския събор  ще станат известни   авторите и техните  творби от  Националния литературен  конкурс на тази тема, организиран  от общината.  Близки, роднини и приятели, както и всички, дошли на празника,  ще имат възможност да поздравят най-младото семейство на Сопот, сключило брак през 2017 година.  

С нетърпение се чака и фаворитът от конкурса „Най-хубав Вазов мустак”. С този симпатичен приз, който се оказа истинско предизвикателство за част от силния пол,  вече се окичиха както цяла дузина  очарователни представители на Сопот, така и известни в цяла България мъже, като д-р Стоян Сопотенски от болница „Пирогов”,  покойният вече журналист Димитър Цонев, актьорът Красимир Ранков, музикантът Етиен Леви.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?