46

Децата на община Брезово се учат как се засажда гора

Децата на община Брезово се учат как се засажда гора. Кампанията е посветена на Седмицата на гората и започна от село Борец.  Хлапетата от Детска градина „Роза“ в селото засадиха атласки кедър и два дъба. Малчуганите от трета сборна група активно се включиха и поливаха засадените фиданки, съобщиха от пресцентъра на община Брезово. 

За децата бе интересно да научат от експерта по горите Вили Бъчваров, че в малките контейнери преди години е бил засаден жълъд, който е поникнал и се е превърнал  в дъбовото дръвче, което виждат днес. Те засаждаха основно дъб и атласки кедър.

Учениците от начално училище  „Св. св. Кирил и Методий“  в селото веднага разпознаха вида на иглолистното дръвче, което трябваше да засадят - атласки кедър. То  се оказа любима тема от уроците по Човек и природа. На въпроса „Знаете ли как се отглежда едно дръвче?“ Дани от 3 клас бе категоричен: „Да, с обич!“. Всички ученици обещаха да полагат грижи за дръвчетата по график и да си разделят поравно задълженията за участие. От експерта Вили Бъчваров те научиха, че е най-добре фиданки да се засаждат в ранна пролет като сега.

Младите фиданки са дарени на детските градини и училищата от община Брезово по случай Седмицата на гората  и Световния ден на водата. Вече се проведоха залесителни мероприятия в Борец и Стрелци, предстои кампанията да продължи в детската градина и училищата в Брезово. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?