Следвайте ни

Децата на „Карловойс“ повдигат духа на хората в дните на карантина

viber icon

Децата от музикална формация „Карловойс“, която покори България със собствената „Песен за Апостола“ повдигат духа на хората под карантина със своите изпълнения. Те взеха  решение да правят това  още в края на март, когато десетки хора останаха „да пазят стаята“, други работят от къщи, а всички ограничихме излизанията си само при крайна необходимост.

От няколко дни всяка вечер едно от децата на „Карловойс“ застава пред камерата на телефона и изпълнява своята любима песен от репертоара на групата.

Клипчето с новия поздрав към всички, тръгва във Фейсбук в 20.00 часа. Вече ни поздравиха Вяра, Деница, Сияна Зонева. Първа в мрежата със своята песен се появи  6-годишната Вяра. Макар и толкова малка тя изпя песен от далечната за нея 1997 година на Ал Бано и Ромина Пауър.

Миналия ден формацията на музикантката Анита Илиева „Карловойс“ стана „Горд член на клуб 2019“ на фондация „Димитър Бербератов“ за талантливите деца на България.

„Карловойс“ има кратка, но впечатляваща биография. Формацията е пяла на една сцена с биг бенда на на БНР, с Милица Гладнишка и Хайгашод Агасян и още дузина известни певци, има собствени песни, чиито автори са основателката и ръководителката на музикалната школа Анита Илиева, Йордан Илиев и по текстове на карловски учители.

Най-популярна е „Песен за Апостола“, която влезе в учебника по музика за четвърти клас.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?