46
Следвайте ни

Дарители пълнят кутии с храни за хора в нужда в Хисаря

viber icon

Стотици жители на Хисаря се включват в  благотворителната инициатива „Ако можеш – остави, ако нямаш – си вземи“.  Даренията от фабрично пакетирани храни вече пълнят шест внушителни кутии, изработени от доброволците  от Общински Младежки клуб „Иноватор“ Ивона Рашкова, Борислав Иванов, Дияна Борисова.  Освен че е изработила кутията за дарения сама, Дияна е отделила от своите пари и купила продукти, които дарява на нуждаещите се.

Инициативата е анонимна  и дава възможност в нея да се включат възможно най-голям брой хора – както такива, които искат да дарят, така и тези, които имат нужда от подкрепа. Кампанията тръгна от Италия е вече е добре посрещната в много страни в Европа.

Кутиите за дарения в  Хисаря са поставени в почти всички хранителни магазини.

Началото на тази благотворителна инициатива в Хисаря дават Община Хисаря, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Център за обществена подкрепа и Общински младежки клуб „Иноватор“.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?