71
Следвайте ни

Дарители направиха LED-осветление в Старосел

viber icon

Нощен Старосел грейна  с нови лампи, LED-осветлението е изградено изцяло с дарения. Инициативата е на кмета на селото Матея Гудев.  Дарителската кампания събра 8000 лева за закупуване на осветителните тела , монтажът и трудът по поставянето също са дарение, то е предоставено  от фирма „Котаса“ ЕООД на Апостол Котасов.

За няколко дни бяха монтирани 100 осветителни тела, те огряват участък от 3 километра, който обхваща  главната улица и пътя в посока винарския комплекс  "Старосел" и Красновски минерални бани.

Община Хисаря също даде своя принос за изграждане на  новото по-икономично и по-ефективно осветление на селото.

Всички дарители предоставиха средства в размер по над 500 лева, съобщи кметът на Старосел Матея Гудев. Останалите спомоществователи са „Котаса" - ЕООД - Апостол Котасов,  комплекс за Винен и СПА туризъм "Старосел", Община Хисаря, "Берже-Тракия" - ЕООД – Пловдив,  "Бергин - 13" - ЕООД - Иван Берберов – младши, Валентин Г. Памуков, Дани Радулов, Евгения Л. Монова и кметът на Старосел Матея Гудев.

Това е поредната дарителска кампания в Старосел, през тази година местните жители събираха пари, за да подпомогнат семействата, които пострадаха от пожара в началото на август.

Възрожденската традиция да се дарява за благото на Старосел е жива, добави Матея Гудев. Той припомни, че с дарения от староселци са построени  църквата , първото читалище , първото и второто училище в селото.

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

дии

дии

10.11.2021 | 16:00

Браво !

Отговори
2 0
особени хора,

особени хора,

10.11.2021 | 15:24

но истински българи! Със здраве да си ги ползват!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?