Следвайте ни

Д-р Емил Кабаиванов участва в годишния конгрес на ЕНП

viber icon

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов започна разговори с колегата си от хърватския град Вуковар за побратимяване  на двете общини. Вуковар се намира в източната част на Хърватия на границата със Сърбия, с около 30 000 души население. Градът е най-голямото речно пристанище в страната, разположено при сливането на река Вука и р. Дунав. Във Вуковар се намира българско военно гробище на 1029 български войници, загинали по време на Втората световна война. 

Д-р Емил Кабаиванов, който е заместник-председател на СДС, участва с право на глас в годишния конгрес на Европейската народна партия /ЕНП/ на 20 и 21 ноември в хърватската столица Загреб.

В първия ден от форума делегациите на СДС и на ГЕРБ подкрепиха за президент на ЕНП Доналд Туск, който напуска поста председател на Европейския съвет. Делегациите на СДС и ГЕРБ ще гласуват за номинацията на българския евродепутат Мария Габриел за заместник-председател на ЕНП.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?