Следвайте ни

Д-р Емил Кабаиванов с проект за училището в „Сушица“

viber icon

Два важни проекта стартират през 2020 година за карловския квартал „Сушица. Единият е за изграждане на обучителен център или за дом за възрастни хора в сградата на някогашното училище. Другият е за изработване на инвестиционен проект за канализация на квартала. Това съобщи кметът на община Карлово и кандидатът за нов мандат д-р Емил Кабаиванов.

Той се срещна с жителите на „Сушица“, с него бяха заместниците му Данка Люртова, водач на кандидатската листа за общински съветници на ПП ГЕРБ и Антон Минев, водач кандидатската листа за общински съветници на коалиция „Обединени за нашата община“.

Той припомни още, че през мандата 2007-2011 година, когато не е бил кмет, „Сушица“ е бил изваден от проекта по ОП „Околна среда“ за водния цикъл на Карлово и така кварталът останал без канализация. Започваме веднага подготовка на инвестиционния проект, неговото изготвяне ще струва около 80-100 хиляди лева. Те ще бъдат платени от общинския бюджет, но тук канализация ще има, заяви Кабаиванов.

От днес в квартал „Сушица“ започва изкърпването на дупките по улиците, то ще продължи до цялостно приключване на работата.

През 2020 и следващите две-три години в квартал ще продължи обновяването на улиците „Златна ливада“, „Втора“, „Високата кория“ и „Стара планина“ , както  и довършване на асфалтирането на улица „Пантелеймон“.

Имам опит и знаяния и ще направя всичко, което е по силите ми за община Карлово и за нейния кмет д-р Емил Кабаиванов, заяви Розалин Петков, кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Той подкрепи намерението на Кабаиванов за създаване на общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“.

Преди четири години, когато вдигахме прочутата чешма в „Сушица“, аз се обърнах към жителите на квартал да подкрепим д-р Кабаивнов за кмет на общината, припомни Георги Андонов, водач на кандидатската листа за общински съветници на НФСБ. 

Аз  съм убеден, че той ще бъде избран още на 27 октомври, д-р Емил Кабаиванов е с номер 67 в бюлетината, припомни Георги Андонов. 

Уверен съм, защото всяко поето от него обещание е изпълнено, каза още Георги Андонов  и припомни направено от общината през последните четири години. 

Той благодари на заместник-кмета Данка Люртова за подкрепата за благоустрояването на „Сушица“ и на „Антон Минев за социалните дейности  и подкрепата от страна на общината опазването на уникалното фолклорно богатство на „Сушица“, което е част от живите съкровища на ЮНЕСКО.

Антон Минев припомни традиционното честване на Ивановден в „Сушица“ и пожела оттук насетне на Ивановден на голямата чешма да се окъпят  не само двамата с д-р Кабаивнов, а и всички избрани общински съветници, които от „Обединени за нашата община“, ПП ГЕРБ, НФСБ и „Воля“.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?